Vervoer - LSBO-Hollands Kroon

Ga naar de inhoud

Vervoer

Ouderen willen zo lang mogelijk participeren in de samenleving, ook als daarvoor een bus- of treinreis noodzakelijk is. Ouderen willen zelfstandig kunnen reizen. Toegankelijk en sociaal veilig OV, treinen en bussen die op tijd rijden en goed op elkaar aansluiten, duidelijke informatie over vertrektijden en mogelijke vertragingen, vriendelijk personeel, betaalbaar OV – aspecten van het OV die voor de (oudere) reiziger van groot belang zijn.
Dan is een van onze vervoersdeskundige van LSBO Hollands Kroon u graag van dienst.
Het team streeft ernaar vragen van ouderen om informatie en advies, zoveel mogelijk met een onafhankelijk advies te beantwoorden.  Heeft u hulp nodig of wilt u informatie of advies over een van bovenstaande onderwerpen? Neem dan contact op met een van onderstaande vervoersadviseurs. Zij kunnen u informatie geven en ondersteuning en advies op tal van terreinen zowel voor leden als niet leden van een ouderenbond.


Het team bestaat uit:
Dhr. C. Dorsman, Breezand 0223-521947 email; ceesdorsman@hotmail.com
De contactgroep Vervoer en verkeer is nog op op zoek naar mensen die belangstelling hebben voor Openbaar Vervoer (OV).

Belbusvereniging Noordkop: personenvervoer van deur tot deur

In  de gemeente Hollands Kroon rijdt sinds 2012 de Belbusvereniging  Noordkop. Dit is een voor ieder toegankelijk vervoerssysteem dat rijdt  op maandag tot en met zondag van 6.00 – 24.00 uur. De Belbusvereniging  Noordkop (kortweg: de belbus) is van en voor alle inwoners van Hollands  Kroon. De belbus brengt u van deur tot deur.
De Buurtbus
De Buurtbus is een kleinere bus voor 8 personen die  volgens een vaste dienstregeling een vaste route rijdt. De chauffeurs  zijn vrijwilligers. Bij de chauffeur kun je een kaartje kopen met pinpas  of creditcard. Je kunt ook reizen met een OV-chipkaart. Abonnementen en  de OV-studentenkaart zijn ook geldig in de Buurtbus.             
        
Valys
Valys  is er voor reizigers met een mobiliteitsbeperking die  sociaal-recreatieve uitstapjes buiten de eigen regio willen maken. Op  familiebezoek of een dagje erop uit? Voor de korte afstanden is er in  veel plaatsen een lokaal of regionaal vervoerssysteem, maar als u verder  van huis wilt, dan is er Valys.

Correspondentieadres.
Secretariaat LSBO-Hollands Kroon
Nieuweweg 26
1761EH  Anna Paulowna

Bankrelatie: NL18 RABO 0330 7971 82
Ingeschreven bij de KvK : 7180 6539

Terug naar de inhoud