De Buurtbus is dringend op zoek naar vrijwillige chauffeurs (m/v)

Ga naar de inhoud

De Buurtbus is dringend op zoek naar vrijwillige chauffeurs (m/v)

LSBO-Hollands Kroon
Gepubliceerd door Buurtbusvereniging De Noordkop in Vervoer · maandag 01 jan 2024
Buurtbusvereniging De Noordkop, die met bus 416 rijdt tussen Kreileroord in de Wieringermeer en station Schagen kampt met een flink tekort aan vrijwilligers. Juist met de zomermaanden voor de boeg hebben wij dringend vrijwillige chauffeurs nodig. Zonder chauffeurs geen buurtbus!

Onze buurtbusvereniging is in 2008 opgericht en rijdt sindsdien van maandag t/m zaterdag op uurlijkse basis tussen Kreileroord en Schagen, via Wieringerwerf, Slootdorp, Wieringerwaard, Anna Paulowna en Oudesluis. Dit wordt gedaan met twee bussen die de route tegen elkaar in rijden, zodat er ééns per uur een bus rijdt. Met deze bussen bedienen we voor een groot gedeelte passagiers uit de Wieringermeer die van en naar Schagen reizen voor school of voor aansluiting met het regionale en landelijke OV netwerk. Onze chauffeurs rijden in het algemeen in blokken van vier uur.

Met name op de bus uit de Wieringermeer (de tweede rijdt vanuit Schagen) kampen we met een gebrek aan chauffeurs. We rijden met Mercedes Sprinter bussen, die gereden mogen worden met rijbewijs B. Enige jaren rijervaring is wel gewenst. De bussen mogen naast de chauffeur maximaal 8 passagiers vervoeren. U zult ervaren dat de passagiers ons in het algemeen heel dankbaar zijn en we hebben dan ook zelden overlast door passagiers.

Mocht u er tegenop zien om dit werk ook in het donker en onder winterse omstandigheden gaan doen, dan zijn we juist ook heel blij met vrijwilligers die ons gedurende de zomertijd willen komen versterken.
Voor inlichtingen en/of opgave kunt u zich wenden tot de verenigingssecretaris, Paul Fortgens, telefoon 06-53648306 of per mail secretaris416@outlook.com


Correspondentieadres.
Secretariaat LSBO-Hollands Kroon
Nieuweweg 26                                          
1761EH  Anna Paulowna
Bankrelatie: NL18 RABO 0330 7971 82
Ingeschreven bij de KvK : 7180 6539

Terug naar de inhoud