Week tegen Eenzaamheid bij Hollands Kroonse Doet & Ontmoet - LSBO-Hollands Kroon

Ga naar de inhoud

Week tegen Eenzaamheid bij Hollands Kroonse Doet & Ontmoet

LSBO-Hollands Kroon
13 oktober 2020
Tijdens de Week tegen de eenzaamheid hebben LSBO-HK (ouderen), LINK (jongeren) en Wonen Plus Welzijn de handen ineen geslagen. Er is bij tien Doet & Ontmoet-groepen een uitgebreide en overheerlijke high tea geserveerd door cateraar De Polderei. De Hollands Kroonse Uitdaging heeft hiervoor een incidentele subsidie beschikbaar gesteld.

Een groot evenement was door de corona-maatregelen niet mogelijk. Maar in een wat kleiner verband aandacht besteden aan dit thema en een leuke middag met elkaar hebben was gelukkig wel mogelijk. Tijdens de high tea werd er gepraat over het thema eenzaamheid en wat we er tegen kunnen doen. In deze corona tijden geen overbodige gespreksonderwerp. De eenzaamheid is meer aanwezig dan ooit, zowel onder jong als oud. De landelijke organisatie Een tegen eenzaamheid heeft mooie materialen beschikbaar gesteld, zoals placemats waarop allerlei vragen stonden om aan elkaar te stellen.

Jammer genoeg was het alleen mogelijk om een beperkt aantal mensen per Doet & Ontmoet-groep te ontvangen in verband met de beperkte ruimte (op 1.5 meter afstand). Alle beschikbare plaatsen waren snel ingenomen.
De initiatiefnemers hopen het volgend jaar anders te kunnen doen en de deuren open te kunnen stellen voor iedereen die aan wil sluiten. Hiervoor zijn ze nu al mooie plannen aan het bedenken.

Bookmark and Share

Bankrelatie: NL18 RABO 0330 7971 82

Ingeschreven bij de KvK : 7180 6539
Terug naar de inhoud