Week tegen Eenzaamheid bij Hollands Kroonse Doet & Ontmoet - LSBO-Hollands Kroon

Ga naar de inhoud

Helderse locatie vaccinaties ook voor inwoners Hollands Kroon

LSBO-Hollands Kroon
Gepubliceerd door NHD · 4 februari 2021
Helderse locatie vaccinaties ook voor inwoners Hollands Kroon
ANNA PAULOWNA De gemeente Den Helder krijgt een eigen vaccinatielocatie. Die is vanaf 8 maart open in het voormalige stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg. Daar kunnen ook inwoners van Hollands Kroon terecht, zegt een woordvoerder van de GGD.
In Den Helder komen zes vaccinatieplekken. De vaccinatielocatie is in samenwerking met de gemeente Den Helder tot stand gekomen, zegt GGD Hollands Noorden.
Vanaf 8 maart kan ook in Den Helder worden gevaccineerd tegen corona. In het voormalige gemeentehuis aan de Dokter Bijlweg worden zes vaccinatielijnen ingericht. De vaccinatieplek komt tot stand in goede samenwerking met de gemeente Den Helder.
In de Kop van Noord-Holland was onder ouderen vanaf 85 jaar commotie ontstaan. Mobiele oudere, ook personen in een rolstoel, zouden naar Alkmaar moeten reizen voor een coronaprik. D66 had dinsdag bij burgemeester en wethouders van Den Helder aangedrongen op een vaccinatielocatie. Het college was toen kennelijk al met de GGD in gesprek over zo’n voorziening.
Met de toevoeging van Den Helder komt het aantal vaccinatielocaties in het werkgebied van GGD Hollands Noorden op drie. Vorige week werd bekend dat op bedrijventerrein Agriport in Middenmeer een grote priklocatie komt met twaalf vaccinatielijnen.
Half januari is in Alkmaar de eerste vaccinatieplek in gebruik genomen. De locatie in Middenmeer is vanaf 20 februari operationeel. Vooralsnog worden de locaties in Middenmeer en Den Helder gebruikt voor het inenten van de doelgroep die volgens de vaccinatiestrategie van de overheid aan de beurt is. Later dit voorjaar worden ook andere doelgroepen uitgenodigd.
De GGD zoekt nog een vierde plek in de regio. Ook wordt onderzocht of op Texel een vaccinatiemogelijkheid kan worden gecreëerd voor bijvoorbeeld de doelgroep ouderen.
GGD-woordvoerder Harry Katstra: ,Wie volgens de vaccinatiestrategie van de overheid in aanmerking komt voor een vaccin ontvangt een uitnodiging van het RIVM. Daarin staat een telefoonnummer voor een afspraak. Zolang de uitnodiging van het RIVM er niet is, heeft het geen zin te bellen. Vervolgens wordt de afspraak ingepland op de dichtstbijzijnde locatie. Dus iemand uit Hollands Kroon wordt verwezen naar Den Helder.’’

Bookmark and Share

Bankrelatie: NL18 RABO 0330 7971 82

Ingeschreven bij de KvK : 7180 6539
Terug naar de inhoud