Week tegen Eenzaamheid bij Hollands Kroonse Doet & Ontmoet - LSBO-Hollands Kroon

Ga naar de inhoud

Bankpasfraudeurs actief in Middenmeer en Winkel

LSBO-Hollands Kroon
Gepubliceerd door · 11 januari 2021
Bankpasfraudeurs actief in Middenmeer en Winkel
 
Cas Broxterman
 
We hopen dat kinderen hun ouders waarschuwen
 
MIDDENMEER Als om half vijf ’s middags de bel gaat, vertrouwt een oudere man in Middenmeer het al niet.
 
Zijn pas alvast doorknippen en in een envelop doen? Nee, hij is toch niet gek.
 
Maar voor hij het weet grist zijn bezoek de pas uit zijn handen. Net zo snel als hij gekomen is, is de dader gevlogen. Bankpasfraude. Deze meneer in Middenmeer komt er net aan mee weg, ook omdat hij snel de bank belt om zijn pas te laten blokkeren.
 
Maar in het verzorgingstehuis De Trambaan in Winkel loopt het minder goed af. Daar wordt van een man achtduizend euro gestolen via een bankpas die door fraude is verkregen.

 
De dader(s) gebruikt of gebruiken dezelfde truc: opbellen om op slinkse wijze persoonlijke informatie los te krijgen, of zelfs de pincode te achterhalen. Dan zeggen dat de pas is verlopen, dat de oude alvast kan worden doorgeknipt en dat iemand een nieuwe komt brengen. Ze kiezen altijd kwetsbare mensen uit: bijvoorbeeld ouderen of mensen met een beperking.
 
In Middenmeer wordt om twaalf uur aangebeld, in Winkel dezelfde dag vierenhalf uur later. Mogelijk is er een verband tussen beide zaken, denken de betrokken wijkagenten. Maar nog belangrijker: tijd om deze manier van frauderen extra onder het voetlicht te brengen.
 

Waarschuwen
 
,,We willen de alertheid in de buurt op deze vorm van fraude vergroten”, zegt wijkagent Bas Dirkmaat. ,,Door er ruchtbaarheid aan te geven hopen we dat bijvoorbeeld de kinderen van oudere mensen hun ouders waarschuwen.”
 

Tips?
 
Er wordt gezocht naar de dader(s) van de (poging tot) fraude in Middenmeer en Winkel. Mensen die iets verdachts gezien hebben, worden verzocht zich te melden via 0900-8844. Dossiernummer Winkel: 2021003999. Dossiernummer Middenmeer: 2021004407. De betrokken wijkagenten zitten ook op Instagram: @wijkagent_niedorp en @wijkagent_wieringermeer.

Bookmark and Share

Bankrelatie: NL18 RABO 0330 7971 82

Ingeschreven bij de KvK : 7180 6539
Terug naar de inhoud